Berichten over uw buurt

Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Terug naar Gemeenten

Gemeente Zaanstad (Zaanstad)

Organisatiegegevens

Bezoekadres Stadhuisplein 100
1506 MZ ZAANDAM
Noord-Holland
Wijze van afspraak maken Online: https://www.zaanstad.nl/afspraak-maken/#select/
Telefoon: 14 075
Postadres Postbus 2000
1500 GA ZAANDAM
Organogram https://www.zaanstad.nl/organogram/
Alle organisatiegegevens https://organisaties.overheid.nl/27115/Gemeente_Zaanstad

Organisatiebeschrijving

Ondernemen en pionieren zit in het Zaanse DNA We streven ernaar om iedere dag een beetje beter te worden en leggen de lat hoog. We hebben grote ambities voor de groei van de stad, het functioneren van onze organisatie, het welzijn van onze inwoners en het milieu. Zaanstad is een lerende organisatie. We staan stil bij onze successen, maar ook bij onze verbeterpunten. We staan daarbij open voor innovatieve initiatieven en een slimme, slagvaardige, praktische aanpak. Kansen pakken In Zaanstad liggen de kansen voor het oprapen. Kansen om te groeien, te ondernemen, te bouwen en te vernieuwen. Niet alleen kansen voor de stad, maar ook voor jou! Bij ons zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien, verder te ontwikkelen, door te groeien of op andere manieren je kansen te pakken. Persoonlijke ontwikkeling en leren staat centraal binnen onze organisatie. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder, verder en groter te denken. Om je vleugels uit te slaan. Pak jij jouw kans bij Zaanstad? De ideale schaalgrootte Met ruim 1.800 medewerkers zetten wij ons in voor voor 160.000 inwoners. Zaanstad heeft de ideale schaalgrootte: Groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort. Je zit al snel aan tafel met degenen die de beslissingen nemen. Je mag hier echt wat doen! Als je hier met een onderwerp aan de slag gaat, dan is het ook echt van jou. Je krijgt bij Zaanstad veel ruimte en verantwoordelijkheid. Werk dat er toe doet Als je werkt bij Zaanstad draag je bij aan het maatschappelijk belang. Jouw werk doet er dus toe. Zaanstad ligt niet alleen centraal (op maar 12 treinminuten van Amsterdam CS), maar Zaanstad staat ook centraal. Bij alles wat we doen. Wij zetten ons optimaal in voor onze stad, de inwoners, ondernemingen, instanties en bezoekers. De Zaanse opgaven staan daarbij altijd centraal. Je doet zinvol werk en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het woon- leef of werkklimaat van onze gemeente.

Meer informatie

https://www.zaanstad.nl/bestuur-organisatie/

Contactgegevens

Telefoon 14 075 (algemeen)
Internet http://www.zaanstad.nl (algemeen)

Indienen Woo-verzoek

Adres voor indienen Woo-verzoek Postbus 2000
1500 GA ZAANDAM
Noord-Holland
Adres voor indienen Woo-verzoek Postbus 2000
Stadhuisplein 100
1506 MZ ZAANDAM
Noord-Holland
Digitaal indienen Woo-verzoek https://loket.zaanstad.nl/mozard/!suite09.scherm1089?mWfrs=4698999&mNch=jj60kbnbqg
Link naar meer informatie https://www.zaanstad.nl/direct-regelen/klacht-of-melding/gemeente/wet-open-overheid/

Contactpersoon/team

Klachten-, Woo- en AVG coördinaat
Telefoon Woo-contactpersoon 14 075 (algemeen)
(075) 681 69 69 (algemeen)
Internet Woo-contactpersoon https://www.zaanstad.nl/direct-regelen/klacht-of-melding/ (algemeen)

Locaties Woo-documenten

Informatiecategorie Toelichting
Adviezen Deze informatie is grotendeels te vinden via het Raadsinformatiesysteem (RIS). We werken aan het makkelijker vindbaar maken van deze informatie. Typ zoekterm: advies of adviezen.
Agenda’s en besluitenlijsten bestuurscolleges Deze informatie is deels beschikbaar via het Raadsinformatiesysteem. We werken aan het compleet maken van deze informatie (onderdeel: o.a. agenda's) en het makkelijker vindbaar maken. Typ zoekterm: besluitenlijst college.
Bereikbaarheidsgegevens Hier vindt u informatie over hoe u het stadhuis kunt bereiken.
Beschikkingen Deze informatie is beschikbaar via overheid.nl
Beschikkingen Via deze link komt u bij de subsidieoverzichten vanaf 2016. Er is een splitsing gemaakt tussen subsidies toegekend aan burgers en aan instellingen of bedrijven.
Beschikkingen Hier vindt u gemeentelijke steunmaatregelen volgens de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV).
Bij vertegenwoordigende organen ingekomen stukken Deze informatie is beschikbaar via het Raadsinformatiesysteem (RIS). We werken aan het makkelijker vindbaar maken van deze informatie. Typ zoekterm: ingekomen stukken.
Convenanten Deze informatie is grotendeels te vinden op het Raadsinformatiesysteem (RIS). We werken aan het makkelijker vindbaar maken van deze informatie. Typ zoekterm: convenanten.
Jaarplannen en jaarverslagen Op het financieel portaal van de gemeente Zaanstad vindt u belangrijke financiële documenten die u digitaal kunt raadplegen. Bijvoorbeeld: voorjaarsnota (vjn), najaarsrapportage (narap), bestuursrapportage (burap), begroting, kadernota etc.
Klachtoordelen We werken aan het beschikbaar maken van deze informatie. Wilt u nu al meer weten dan kunt u een Woo-verzoek indienen via de link..
Onderzoeksrapporten Op Onderzoeksplein Zaanstad en Zaanstad in Cijfers vindt u veel informatie over de gemeente Zaanstad.
Organisatie en werkwijze U vindt hier informatie over College, Bestuur en Organisatie met informatie zoals het organigram. We werken aan het verbeteren van de informatie.
Overige besluiten van algemene strekking Deze informatie is beschikbaar via overheid.nl
Vergaderstukken decentrale overheden Op het Raadsinformatiesysteem (RIS) vindt u informatie van de gemeenteraad
Wetten en algemeen verbindende voorschriften Deze informatie is beschikbaar via overheid.nl
Woo-verzoeken en -besluiten We werken momenteel aan het toegankelijk maken van Woo-verzoeken. Tot die tijd kunt u informatie opvragen via het webformulier op onze website (via bijgevoegd link).
Deel uw feedback

Was dit de informatie die u zocht?

Waar bent u precies naar op zoek?

Wat kunnen wij verbeteren?