Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Terug naar Agentschappen

Justitiële Informatiedienst (Justid)

Agentschap

Deze organisatie heeft geen redacteur Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens in het Register van Overheidsorganisaties. Voor de informatie op deze pagina is geen beheerder namens de organisatie.

De gegevens kunnen verouderd zijn en zijn laatst bijgewerkt op: 23-05-2022 Op 23-08-2022 heeft de organisatie voor het laatst aangegeven dat de gegevens correct zijn. De organisatie is gevraagd om de gegevens te controleren. De laatste wijziging is op 23-05-2022 doorgevoerd.
Actief van 01-01-2022 t/m heden

Adresgegevens

Bezoekadres Burgemeester Raveslootsingel 2
7607 GK Almelo
Overijssel
Postadres Postbus 337
7600 AH Almelo

Contactgegevens

Telefoon (088) 998 90 00 (algemeen)
Fax
Internet https://www.justid.nl (algemeen)
E-mail info@justid.nl (algemeen)
Contactpagina https://www.justid.nl/contact

Algemene informatie

Afkorting Justid
Relatie met ministerie Justitie en Veiligheid

Functies

algemeen directeur dhr. drs. W. Lodder

Beschrijving

De Justitiële Informatiedienst (Justid) is een onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij zorgen ervoor dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. Dat is onze missie. In de strijd voor een veilige en rechtvaardige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. En dat is ons werk; zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is over een persoon. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.

Deel uw feedback

Was dit de informatie die u zocht?

Waar bent u precies naar op zoek?

Wat kunnen wij verbeteren?